Óvoda

Intézmények


Ikva-gyöngye Óvoda

Óvodánk a falu csendes, nyugodt részén, közvetlenül az Ikva patak mellett található. Egycsoportos óvodánk vegyes életkorú csoport szervezését teszi lehetővé, maximum 30 gyermek számára.
Természetes anyagokból készült eszközeink, játéktárolóink, bútoraink harmonikus környezetet, családias hangulatot árasztanak. Ovi-galériánk a csoport alapterületét hivatott bővíteni, emellett változatos tevékenységekre kínál lehetőséget.
Csoportszobánkhoz tágas udvar tartozik, ahol a gyerekek változatos mozgásformákat gyakorolhatnak. Jól szolgálja a nagymozgások fejlesztését, lehetőséget nyújt a szabad mozgásra és a szervezett mozgásos játékok lebonyolítására. Gyermekeink futhatnak, a dombról gurulhatnak, homokozhatnak, a modern játékeszközökön kedvükre mászhatnak, függeszkedhetnek, ugorhatnak, játszhatnak. Hinták, mászókák, csúszdák színesítik az udvari játéklehetőségeket.
Udvarunkat igyekeztünk úgy kialakítani, hogy az időjárástól függetlenül tudjuk használni, legyen betonos és füves, árnyékos és napos rész egyaránt.
A lehetőségekhez mérten önkormányzatunk folyamatosan fejlesztette az óvodát. Korszerű gázfűtést vezetett be. Felújítatta az óvoda elavult padlózatát.
2008 nyarán nagyszabású munka kezdődött el, aminek során a nyílászárók cseréje, valamint az egész épület külső szigetelése, színezése történt. Evvel párhuzamosan a belső felújítás, festés is megtörtént. Ennek eredményeként 2008 őszétől egy kívülről-belülről megújult óvodában fogadhatjuk a gyermekeket.
Az óvodapedagógusok folyamatosan figyelemmel kísérik a pályázati lehetőségeket, és kihasználjuk azokat. Így sikerült az Ovi-galériát megvalósítanunk, az udvari játékok alá biztonságos, ütéscsillapító talajt nyernünk, szabványos EU konform udvari játékokat vásárolnunk.

Úgy élünk, mint egy nagycsalád, ahol vannak bizonyos szokások és szabályok, melyek a közösségi életnek és a mindennapi tevékenységeknek keretet adnak.
Vannak közös élmények, örömök, ünnepek. Csoportunkban kiemelt szerepe van a művészeti nevelésnek. A nap folyamán mondókázunk, verselünk, énekelünk, körjátékozunk, rajzolunk, gyurmázunk, festünk, hajtogatunk, vágunk, tornászunk, mesélünk, és sokat beszélgetünk. A közösen átélt tevékenységekkel és ünnepekkel egy nyugodt, vidám hangulatú közösséget igyekszünk kialakítani.

 

 

 

 

Nevelési elveink
hagyományos értékek átadása
biztonságos légkör kialakítása
gyermeki személyiség tiszteletben tartása, elfogadása
a gyermek természetes kíváncsiságának kielégítése sokféle tevékenységen keresztül
Büszkék vagyunk az óvodára, melyben dolgozunk, sokat tettünk, teszünk azért, hogy minden szeglete és a nap minden perce olyan legyen, amelyben jó gyereknek lenni. Szívünk-lelkünk benne, mert ezt csak így lehet jól csinálni!
Sokat teszünk azért, hogy az óvodásaink szülei napközben nyugodtan végezhessék munkájukat, amíg gyermekeiket a legjobb helyen, biztos kezekben- nálunk, a fertőendrédi óvodában tudhatják.
Tudjuk, halljuk, látjuk, hogy a gyermekeink szeretnek a fertőendrédi óvodában lenni, együtt játszani velünk és kis társaikkal. Természetesen az óvodai létnek vannak szabályai is. Mi olyan szabályokat állítunk fel, melyek az eligazodást, a biztonságos együttlétet eredményezik.
Célunk, hogy minden gyermek vidáman, örömmel járjon óvodánkba, nyitottan forduljon minden új felé, bátran kommunikáljon, ismerje meg a játékok titkos világát. Egészséges, nyugodt, biztonságos, szeretetteljes családias légkörben nevelkedjen és formálódjon. Mind az óvodapedagógusok, mind a munkánkat segítő szakemberek, teljes szakmai tudásukkal arra törekednek, hogy a gyermekek egyéniségének figyelembe vételével fejlődjön személyiségük, a gyermeki kíváncsiság motiválásával tapasztalati úton bővüljön ismeretük.


Legfrissebb híreinkTovább a hírekhez...

Lakcím fiktiválási ügyben hozott végzés

Lakcím fiktiválási ügyben hozott végzés

Lakcím érvénytelenné nyilvánítása - Talarczyk Marcin Fertőendérd, Fő utca 174. 

Tovább olvasom...

17/2019. (X.13.) határozat

17/2019. (X.13.) határozat

Fertőendréd Helyi Választási Bizottság 17/2019.(X.13.) HVB határozata
 

Tovább olvasom...

16/2019.(X.13.) HVB határozat

16/2019.(X.13.) HVB határozat

Fertőendréd Helyi Választási Bizottság 16/2019.(X.13.) HVB határozata 

Tovább olvasom...